Servei de desenvolupament empresarial: sessions d’actualització del mòdul jurídic i fiscal

El Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC ha planificat sis formacions que es duran a terme al llarg del 2023 amb l’objectiu d’oferir una actualització dels continguts jurídics i fiscals més rellevants relacionats directament amb el sector cultural. Les sis sessions seran presencials i combinaran sessions específiques d’una disciplina cultural amb d’altres de caràcter més transversal, amb temes comuns per a tots els àmbits.

Seran les següents sessions:

  • – L’Estatut de l’Artista: actualitat, èxits i reptes.
  • – La contractació audiovisual, qüestions pràctiques i rellevants.
  • – La irrupció del digital en les arts visuals i la seva derivada jurídica.
  • – Els incentius fiscals per a produccions audiovisuals nacionals i internacionals.
  • – El sector editorial: permeabilitat i transformació constant.
  • – Les noves tecnologies, creadores de contingut?

Són formacions adreçades principalment a professionals del sector cultural que desenvolupen habitualment les tasques de gestió jurídica i fiscal dins les organitzacions, i es plantegen com a sessions eminentment pràctiques, a partir de les quals els assistents podran, a més d’estar al dia, aclarir dubtes o adquirir nous coneixements útils per a la seva activitat professional. La coordinadora del mòdul i la moderadora de les sessions serà Patricia Riera Barsallo.

La primera sessió serà el proper dimecres 22 de febrer de 10 a 12:30h a la Sala d’actes del Centre d’Arts Santa Mònica, amb la sessió “Estatut de l’Artista: actualitat, èxits i reptes”, organitzat col·laborativament entre el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Durant la formació, es donarà a conèixer el treball fet fins ara sobre l’Estatut de l’Artista, l’estat actual i els canvis legals que s’estan duent a terme per adaptar la regulació legal de diferents àmbits (laboral, social, fiscal) a les característiques i necessitats dels artistes intèrprets i executants, i altres professionals de la cultura. A més a més, es compartirà l’estat de les campanyes per a la defensa dels interessos del sector i els reptes legals i polítics als quals cal fer front sota la direcció dels professionals del sector, que donaran també la seva opinió sobre l’impacte de les mesures aprovades fins ara.

Podeu consultar tot el programa a través d’aquest link.